Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα κεφάλια μέσα...

  Ένα υπερπαραγωγικό καλοκαίρι τελείωσε. Το χωριό δούλεψε σε πιο γοργούς ρυθμούς... Είχαμε δουλειές με φούντες!

  Στις 23 του Ιούνη γιορτάσαμε, όπως κάθε χρόνο, το εκκλησάκι του Άη-Γιάννη στο Αποπηγάδι. Σε μια τοποθεσία "ποίημα", με θέα όλο το βόρειο κομμάτι του Νομού Χανίων, λίγο πιο κάτω από το εκκλησάκι στη Γητεμένη Βρύση κάτω από τα πλατάνια έγινε η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Συλλόγου μας. Οι χωριανοί δούλεψαν εθελοντικά, έστησαν το πανηγύρι, προσέφεραν κρέας, κρασί, τσικουδιά, λάδι, μαγείρεψαν, σέρβιραν, διαφήμισαν και γενικά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να περάσει ο κόσμος καλά. Η ... self service αυτοσχέδια ταβέρνα προσέφερε τα εφόδια σε φαγητό και ποτό (στοιχειώδη λόγω και των ιδιαιτεροτήτων και των δυσκολιών του τόπου). Ο Δημήτρης Βακάκης με το συγκρότημά του τίμησαν για άλλη μια φορά το Αποπηγάδι! Το σποτ της εκδήλωσης εδώ. Μας βρήκε το ξημέρωμα...


  Επόμενη στάση: 2ο Φεστιβάλ "Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός"! Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και δώσαμε το παρόν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του Δήμου μας. Με προβολή φωτογραφιών από το χωριό και τα προϊόντα του, πολύ κέφι, κέρασμα και μοίρασμα ημερολογίων και καρτ-ποστάλ, περάσαμε 6 υπέροχες μέρες. 



  Μόλις τελείωσε το φεστιβάλ, και συγκεκριμένα την επόμενη το πρωί, το πρόγραμμα είχε ξεροτήγανα και καλιτσούνια! Οι γυναίκες του χωριού μαζεύτηκαν στο χώρο του Συλλόγου και με πολλή κουβέντα και μεράκι έφτιαξαν τα ξεροτήγανα και τα καλιτσούνια για την εκδήλωση που θα ακολουθούσε...

  Έτσι λοιπόν, στις 4 του Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού, υποδεχθήκαμε με χαρά τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει στο 1ο Ορεινό Αντάμωμα! 
  Το μενού περιλάμβανε κέρασμα με ξεροτήγανο και τσικουδιά στην είσοδο, άφθονο κρασί, βραστό με πιλάφι και πλούσια σαλάτα με μυζήθρα, μπριζόλα με σεμπρωνιώτικες τηγανιτές πατάτες, καλιτσούνια με μέλι, καρπούζι και για τους ξενύχτηδες μακαρόνια στο ζωμό... Υπήρχε πρόβλεψη για τους νηστεύοντες με ντόπια λαχανικά ψημένα στον ξυλόφουρνο με ντομάτα και μυρωδικά. 
  Την εκδήλωση άνοιξαν τα χορευτικά συγκροτήματα "Τα Σφακιά" και "Σταυραετοί" ενώ μας διασκέδασε το μουσικό συγκρότημα των Μιχάλη Μπακατσάκη και Μανώλη Χαμογιωργάκη! Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλους τους χωριανούς που βοήθησαν τις μέρες εκείνες που ο παλμός του χωριού χτυπούσε στην πλατεία, τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες που προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά... Πήραμε μεγάλη χαρά και ώθηση για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά!!!
 Εδώ το σποτ της εκδήλωσης:


 
  Και τώρα που πέρασαν και τα κάστανα... μπαίνουμε σε άλλο ένα έτος δημιουργίας! 
                                                                         Καλή σαιζόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...